Motor Schoonmaken

Wellicht niet het leukste van het motorrijden maar je motor schoonmaken is van cruciaal belang. Niet alleen om lekker op te vallen met een mooie glimmende motor maar ook om de levensduur van je motor te verlengen. Daarnaast hoeft het motor schoonmaken geen vervelend klusje te zijn en en is het met de producten van handigschoonmaken.nl een klein en leuk klusje. Hoe je het beste je motor kunt schoonmaken lees je hier:

Motor schoonmaken in 5 simpele stappen

Je motor afspuiten

Je begint met het goed afspuiten van je motor, je kunt dit doen met bijvoorbeeld een gieter of een tuinslang. Met het afspuiten van je motor zorg je ervoor dat al het ergste vuil van de motor verdwijnt. Hierdoor verklein je de kans op schade door het poetsen aanzienlijk. Schade ontstaat namelijk vaak wanneer men de motor poetst terwijl er nog zand op zit. Hierdoor ontstaan er kleine krassen, iets wat je absoluut niet op je motor wil hebben. Doe dit afspuiten ook nooit met een hogedrukreiniger omdat je zo schade kunt veroorzaken aan je motor. Wanneer je de motor hebt afgespoten heb je de eerste stap gezet in het motor schoonmaken. Nu komt het leukste stuk, het foamen van de motor. 

Foamen

Wanneer wij een motor schoonmaken maken we altijd gebruikt van een foamer. Wij vullen deze foamer met 100ml motorfiets reiniger op 1 liter water. We bouwen de druk in de foamer op door flink te pompen. nadat we veel druk hebben opgebouwd, foamen we de motor van top tot teen in met het schuim. Het is hierbij belangrijk dat de motor minimaal 1 tot maximaal 5 minuten goed nat is en onder het schuim zit. Wanneer dit gedaan is beginnen we met het poetsen van de motor. Let op bij het motor schoonmaken dat je dit nooit doet wanneer de motor warm is en maak nooit schoon in de volle zon. Laat deze altijd eerst afkoelen. Daarnaast is het belangrijk dat je nooit in (direct) zonlicht je motor schoonmaakt. 

De motor schoonmaken

De motor zit nu lekker onder het schuim, klaar dus om te poetsen. Hoe langer de inwerktijd op de viezigheid hoe minder je hoeft te poetsen en te schrobben. Met onze viscose of velgen spons poetsen we fanatiek de motor. Vooral waar veel vuil zit en of vliegjes. Je kunt waar nodig altijd extra schuim op de vieze delen spuiten.

Schoon spuiten

Nadat je alle plekken goed heb behandelend is het tijd om de motor af te spoelen zodat al het vuil en het schuim van de motor verdwijnt. Na het afspuiten kan je het beste de motor droogmaken met de P.U. poetsdoek zodat er geen strepen en druppels achterblijven door het kalk en de mineralen in het kraanwater. Voor de optimale bescherming kan je ook nog gebruik maken van onze snelwax

Velgen en ketting schoonmaken

Nu is je motor bijna volledig schoon, alleen de velgen en de ketting verdienen nog wat extra aandacht. Deze kan je insprayen met een velgen- en kettingreiniger. Laat dit goed intrekken en poets deze met een kettingborstel , velgenspons of de P.U. poetsdoek. Spoel je velgen en ketting na deze behandeling weer af om het vuil te verwijderen. Vergeet niet om je ketting na het schoonmaken weer in te vetten. Wil je zien hoe je precies je motor en ketting schoonmaakt, check dan de filmpjes hieronder.

Wat kost het om je motor schoon te maken?

Dat ligt er natuurlijk aan welke producten je gebruikt om je motor schoon te maken. Wanneer je gebruik maakt van de producten van handigschoonmaken.nl kost een wasbeurt maar €1,19 (uitgaande van een verbruik van 100ml motorfiets reiniger). Voordeel van de producten van handigschoonmaken.nl is dat je motor schoonmaken ook nog eens leuk en simpel is. Lekker je motor infoamen en je hele motor is schoon in een handomdraai. Ter kennismaking met onze producten hebben we een ideaal startpakket samengesteld. In dit pakket zit:

  •       2 x 1 liter motorfiets reiniger
  •       500ml velgen en kettingreiniger
  •       Foamer
  •       Viscosespons
  •       PU-poetsdoek
  •       Velgenspons
  •       Gebruiksaanwijzing

Daarnaast wordt het pakket ook nog eens gratis thuisbezorgd! Dus tel uit je winst. Alle onze producten vind je hier.

 

Nederlands
Liquid error (layout/theme line 167): Could not find asset snippets/easyorder.liquid