Motoruitlaat schoonmaken

Jouw uitlaat schoonmaken was nog nooit zo makkelijk. Wil je in een handomdraai je rvs headers weer in nieuwstaat krijgen? Hieronder lees je in 6 simpele stappen hoe je dit kan doen zonder hogedruk reiniger, polijstmachine, en zonder uren werk of 10 verschillende producten!

Deze methode kan gebruikt worden voor alle rvs headers. Wij raden wel altijd aan om eerst een proefstukje te doen op een onopvallende plaats voordat je aan deze klus begint.


Je uitlaat makkelijk schoonmaken doe je zo:

  1. Voordat je begint moet je eerst zorgen dat je uitlaat redelijk schoon is en afgekoeld. Spoel deze bijvoorbeeld af met water en borstel deze met een afwasborstel zodat al het los zittende vuil zoals zand en modder verwijderd is van je uitlaat.
  2. Schudt de fles uitlaat reiniger minimaal 3 minuten goed door voordat je begint. Zorg er ook voor dat je in de schaduw werkt en nooit in de volle zon. Leg voor de zekerheid een stuk karton onder je motor en hou wat papier of een doek bij de hand om gemorste uitlaatreiniger direct op te ruimen.
  3. Doe een klein kloddertje uitlaat reiniger op de bijgeleverde pad en poets dit uit over je uitlaat. Werk in kleine stukjes en zorg dat je altijd in de lengte richting van je uitlaat werkt voor het beste resultaat.
  4. Spoel na het schoonmaken je uitlaat goed af met water en droog deze met de P.U. poetsdoek.
Om te zorgen dat je uitlaat niet gaat roesten dien je deze in te oliën. Dit kan bijvoorbeeld met motorolie of WD40. Hierna kan je je motor even stationair laten draaien zodat dit kan inbranden. Door het inbranden sluit je je uitlaat af van zuurstof waardoor deze minder snel opnieuw kan roesten. Hoe vaker je je uitlaat insmeert met olie hoe bruiner deze wordt.


Toelichting, tips en tricks bij het schoonmaken van je RVS headers / uitlaat.

De uitlaat reiniger is een zuur product, werk daarom met handschoenen als je een gevoelige huid hebt en pas op dat de uitlaat reiniger niet op je motorblok, kappen, of op de vloer komt.

Als je het allerbeste resultaat wilt is het het beste om je uitlaat los te halen. Wil je alleen het zichtwerk doen en de plaatsen waar je zelf bij kunt dan kan je je uitlaat ook laten zitten natuurlijk.

De afkorting RVS staat voor ‘roest vast staal’ in de basis is dit normaal staal gemengd met chroom zodat dit minder vatbaar is voor roest. Hoe meer chroom in het staal verwerkt zit, hoe beter het RVS bestand is tegen roest. Maar ook hoe zwakker het staal wordt.

RVS kan dus nog steeds roesten. Zeker omdat tijdens het rijden opspattend water, douw en vuil direct inbrand op de warme uitlaat.

Onze uitlaatreiniger RVS startset is een combinatie van een speciale pad en een speciale zure pasta met een zelf opofferende korrel. De combinatie van deze 2 producten zorgt dat je perfect roest oplost, je RVS uitlaat niet aantast en je veilig kan werken. De pasta kan je nagenoeg niet morsen of per ongeluk op je kappen terecht komen. Ook is geen kans op nevel wat schadelijk zou zijn voor je longen of je ademhaling.
Nederlands
Liquid error (layout/theme line 167): Could not find asset snippets/easyorder.liquid