Motor waxen

Wil je in een handomdraai je motor beschermen tegen vuil, vliegen, uv straling en regen? Hieronder lees in je 5 simpele stappen hoe je dat kan doen zonder uren werk of 10 verschillende producten en doeken! Deze methode kan gebruikt worden voor alle lakken en oppervlaktes zoals matte plastic kappen, matte lak, glimmende lak, metaal, kunststof etc. een bijkomend voordeel is dat je motor na het in de wax zetten ook veel makkelijker schoon kan houden.

Je motor in de wax zetten in 5 simpele stappen:

  1. Zorg ervoor dat je motor schoon is voordat je begint. Was deze bijvoorbeeld eerst met onze motorfiets reiniger. Het is belangrijk dat het product waarmee je je motor wast geen residu of wax achterlaat. We kunnen immers geen wax op een wax aanbrengen. En we kunnen ook geen wax aanbrengen op een vuil oppervlakte.
  2. Werk uit de zon en op een goed geventileerde plaats, de snelwax zit in een aerosol. Als je deze leeg spuit in een kleine ruimte is dit niet zo fijn voor je ademhaling. 
  3. Schudt de spuitbus goed voordat je deze gebruikt. Spray hierna de snelwax in een gelijkmatige dunne laag op je motor. Doet dit bij voorkeur in delen. Dus eerst je linkerkuip, daarna je rechterkuip. Op deze manier heb je geen kans dat het product indroogt en heb je 100% resultaat.
  4. Na het insprayen moet je de snelwax verdelen over het oppervlakte, doe dit met een krasvrije zachte doek, wij gebruiken hiervoor de P.U. poetsdoek maar een oud t-shirt mag natuurlijk ook. Wacht hierna 10 tot 60 seconden en poets de snelwax daarna volledig uit totdat je een mooi egaal resultaat heb.
  5. Je motor staat nu in de wax en is klaar voor gebruik, enjoy!

Tips en tricks bij het schoonmaken van je ketting

Onze snelwax zorgt voor een tijdelijke beschermlaag van een watervast oppervlakte. Dat betekend dat als je de snelwax op je zadel aanbrengt deze vanzelf eraf bladert. In tegenstelling tot een glascoating verdwijnt onze snelwax na een aantal regenbuien of schoonmaakbeurten. 

Een nadeel van een permanente wax op een motor zou kunnen zijn dat wanneer je je tank in de wax zet, deze op de plek waar je je benen klemt sneller slijt dan bovenop de tank waar nooit slijtage plaatsvindt. Na verloop van tijd zou je dan glans of kleurverschil kunnen krijgen. Omdat een permanente coating of wax is gemaakt om zo lang mogelijk te blijven zitten kan je deze niet zomaar weghalen. Je zou dan bijvoorbeeld met zware schoonmaakmiddelen moeten werken om deze eraf te krijgen. 

De snelwax is een tijdelijke wax welke in dat geval van een oneven resultaat vanzelf weer verdwijnt na een aantal wasbeurten of regenbuien. Je kan deze hierna weer opnieuw aanbrengen.

Nederlands
Liquid error (layout/theme line 167): Could not find asset snippets/easyorder.liquid