Motorhelm schoonmaken

Wil je in een handomdraai je motorhelm van binnen en van buiten schoonmaken? Hieronder lees en zie in je 5 simpele stappen hoe je dat kan doen. Deze methode kan gebruikt worden voor alle helmen en alle vizieren.

Je motorhelm reinigen in 5 simpele stappen

  1. Zorg ervoor dat het ergste vuil van de buitenzijde van je helm af is zoals los zittend modder of zand. Voor de binnenkant geldt dat je je helm eerst even kan uitzuigen als er veel los zittende haren in zitten. Zorgt tijdens het schoonmaken voor een goede ondergrond voor je helm zoals een helm donut, een kussen of een handdoek.
  2. Werk uit de zon en op een goed geventileerde plaats, de pak & helm reiniger zit in een aerosol. Als je deze leeg spuit in een kleine ruimte is dit niet zo fijn voor je ademhaling. Voordat je begint moet je eerst nog je vizier verwijderen van je helm. 
  3. Schudt de spuitbus goed voordat je deze gebruikt. Spray hierna de pak & helm reiniger in een gelijkmatige laag in de binnen voering van je helm. Je kan direct je binnen voering afnemen met onze P.U. poetsdoek. Het is ook mogelijk om het schuim in te laten drogen en daarna je helm uit te zuigen met een stofzuiger. Doet dit wel op de lage stand voor het beste resultaat.
  4. Als er hierna nog vuil in de binnenvoering van je helm zit kan je bovenstaande proces herhalen. De buitenzijde van je helm reinigen inclusief je vizier doen we met de vizier reiniger. Spray dit product op je vizier of buitenzijde van je helm, laat dit enkele seconden in werken en wrijf daarna je helm schoon met een microvezel doek. Wij gebruiken hiervoor de doek die bij de vizier reiniger startset is meegeleverd.
  5. Je helm is hierna weer schoon en klaar voor gebruik, enjoy!

Tips en tricks bij het schoonmaken van je motorhelm

De pak & helm reiniger laat een vettig laagje achter waardoor de binnen voering van je helm niet uitdroogt. Het nadeel hiervan is dat het niet op je vizier terecht mag komen omdat je dan slecht zicht zou kunnen hebben bij het rijden in de regen. Om deze reden moet je altijd je vizier verwijderen voordat je de binnen voering van je helm schoonmaakt.
Met de vizierreiniger startset heb je een ideale vizier reiniger voor onderweg. De complete set past gemakkelijk in je binnenzak, buddy of topkoffer om zo ook onderweg gemakkelijk je vizier schoon te maken van alle vliegen. Wel zo veilig.
English
Liquid error (layout/theme line 167): Could not find asset snippets/easyorder.liquid