Motorvelgen schoonmaken

Jouw motorvelgen schoonmaken was nog nooit zo makkelijk. Wil je in een handomdraai je velgen weer vrij van remgruis, kettingvet en verkeersvuil maken? Lees dan hieronder in 5 simpele stappen hoe je dat kan doen zonder hogedrukreiniger, 10 verschillende producten en zonder uren te boenen.

Deze methode kan gebruikt worden voor gelakte velgen, velgen voorzien van poedercoat, glanzende of matte velgen of zelfs velgen van carbon!

Wij hebben hiervoor speciaal de velgen & ketting reiniger ontwikkeld. Een normale velgen reiniger welke op je auto gebruikt verwijderd alleen remgruis. De velgen & ketting reiniger van handigschoonmaken.nl verwijderd remgruis, kettingvet en verkeersvuil! Hierdoor werk je veel efficiënter en heb je ook geen kans op het beschadigen van je velgen.

Schoonmaken van je motorvelgen in 5 stappen:

  1. Zet je motor op een paddock (als je deze hebt natuurlijk) en spoel je velg eerst goed af met water. Het is de bedoeling dat je het loszittende vuil zoals modder of zand eerst verwijderd. Dit scheelt weer voor straks.
  2. Spray je velg hierna goed in met de velgen & ketting reiniger.  De velgen & kettingreiniger maakt het vuil week, dit kan alleen als je je complete velg goed in sprayt en ook gedurende 1 tot 5 minuten nat houdt. Let op dat wanneer je een ’single sided swingarm’ heb je niet sprayt op de plek waar je velg gemonteerd zit op je frame. Dit is een verbinding die waterdicht is gemaakt door middel van vet wat je niet wilt oplossen/schoonmaken.
  3. Nu het vuil lekker week is geworden is het tijd om deze los te sponsen met een borstel of spons. Wij gebruiken het liefst de velgenspons hiervoor. Deze spons is van melamine welke heel goed vuil aantrekt en vasthoudt. Zelfs als je je velg een jaar niet heb schoongemaakt kan je deze in één handeling weer schoon krijgen. Zorg ervoor dat je eerst wat velgen & kettingreiniger op de spons sprayt voordat je je hele velg sponst.
  4. Spoel je velg hierna af met veel water, de velgen & ketting reiniger maakt het vuil week. Met de spons maken we dit los, nu moeten we het afvoeren met water. Je wilt natuurlijk niet dat een mix van schoonmaakmiddelen en vuil opdroogt op je velg.
  5. Na het afspoelen moeten we de velg drogen. In kraanwater zitten mineralen, kalk en metalen welke zorgen dat je strepen en vlekken krijgt op je velg als je dit niet droog maakt. Het droogmaken doen wij het liefst met de P.U. poetsdoek, dit omdat de doek ook het laatste beetje vuil mee pakt en streeploos droogt. Wil je dit liever met een oud t-shirt doen dan mag dit natuurlijk ook.

Tips en tricks bij het schoonmaken van je motorvelgen

  • Zorg ervoor dat de velgen & ketting reiniger nooit opdroogt op je velgen. Maak je velgen ook altijd schoon in de schaduw en nooit in de volle zon. 
  • Het is ook belangrijk dat je motor volledig is afgekoeld voordat je begint, je wilt natuurlijk niet tegen je warme uitlaat aan komen als je je velgen aan het sponsen bent.
  • Let ook goed op met stickers rondom of op je velg, als de sticker niet is afgewerkt met een lak kan het zijn dat deze vervaagt door de velgen & ketting reiniger.
  • Heb je bij het schoonmaken je banden geraakt en heb je daardoor wat strepen op je banden? Dit is niet erg. Rubber is een open materiaal wat zijn kleur kan afgeven als er wat schoonmaakmiddel op komt. Even afspoelen met water en enkele kilometers rijden en dit is weer weg.
English
Liquid error (layout/theme line 167): Could not find asset snippets/easyorder.liquid