Scooter schoonmaken

De producten van handigschoonmaken.nl zijn ook heel erg handig om je scooter mee schoon te maken. De stappen voor het schoonmaken van je scooter zijn namelijk precies hetzelfde als wanneer je een motor schoonmaakt.

SCOOTER SCHOONMAKEN IN 5 SIMPELE STAPPEN

JE SCOOTER AFSPUITEN

Je begint met het goed afspuiten van je scooter, je kunt dit doen met bijvoorbeeld een gieter of een tuinslang. Met het afspuiten van je scooter zorg je ervoor dat al het ergste vuil van de motor verdwijnt. Hierdoor verklein je de kans op schade door het poetsen aanzienlijk. Schade ontstaat namelijk vaak wanneer men de scooter poetst terwijl er nog zand op zit. Hierdoor ontstaan er kleine krassen, iets wat je absoluut niet op je motor wil hebben. Doe dit afspuiten ook nooit met een hogedrukreiniger omdat je zo schade kunt veroorzaken aan je motor. Wanneer je de motor hebt afgespoten heb je de eerste stap gezet in het motor schoonmaken. Nu komt het leukste stuk, het foamen van je scooter. 

FOAMEN

Wanneer wij een scooter schoonmaken maken we altijd gebruikt van een foamer. Wij vullen deze foamer met 100ml motorfiets reiniger op 1 liter water. We bouwen de druk in de foamer op door flink te pompen. Nadat we veel druk hebben opgebouwd, foamen we de scooter van top tot teen in met het schuim. Het is hierbij belangrijk dat je scooter minimaal 1 tot maximaal 5 minuten goed nat is en onder het schuim zit. Wanneer dit gedaan is beginnen we met het poetsen van de scooter. Let op bij het scooter schoonmaken dat je dit nooit doet wanneer de motor warm is en maak nooit schoon in de volle zon. Laat deze altijd eerst afkoelen. Daarnaast is het belangrijk dat je nooit in (direct) zonlicht je scooter schoonmaakt. 

DE SCOOTER SCHOONMAKEN

De scooter zit nu lekker onder het schuim, klaar dus om te poetsen. Hoe langer de inwerktijd op de viezigheid hoe minder je hoeft te poetsen en te schrobben. Met onze viscose of velgen spons poetsen we fanatiek de scooter. Vooral waar veel vuil zit en of vliegjes. Je kunt waar nodig altijd extra schuim op de vieze delen spuiten.

SCHOON SPUITEN

Nadat je alle plekken goed heb behandelend is het tijd om descooter af te spoelen zodat al het vuil en het schuim van de motor verdwijnt. Na het afspuiten kan je het beste de scooter droogmaken met de P.U. poetsdoek zodat er geen strepen en druppels achterblijven door het kalk en de mineralen in het kraanwater. Voor de optimale bescherming kan je ook nog gebruik maken van onze snelwax

SCOOTERVELGEN SCHOONMAKEN

Nu is je scooter bijna volledig schoon, alleen de velgen verdienen nog wat extra aandacht. Deze kan je insprayen met een velgen- en kettingreiniger. Laat dit goed intrekken en poets deze met een velgenspons of de P.U. poetsdoek. Spoel je velgen na deze behandeling weer af om het vuil te verwijderen. Hieronder zie je een filmpje hoe scootervelgen schoon kan maken. 

WAT KOST HET OM JE SCOOTER SCHOON TE MAKEN?

Dat ligt er natuurlijk aan welke producten je gebruikt om je scooter schoon te maken. Wanneer je gebruik maakt van de producten van handigschoonmaken.nl kost een wasbeurt maar 89 cent (uitgaande van een verbruik van 100ml motorfiets reiniger). Voordeel van de producten van handigschoonmaken.nl is dat je scooter schoonmaken ook nog eens leuk en simpel is. Lekker je scooter infoamen en je hele scooter is schoon in een handomdraai. Ter kennismaking met onze producten hebben we een ideaal startpakket samengesteld. In dit pakket zit:

  •       2 x 1 liter motorfiets reiniger
  •       500ml velgen en kettingreiniger
  •       Foamer
  •       Viscosespons
  •       PU-poetsdoek
  •       Gebruiksaanwijzing

Daarnaast wordt het pakket ook nog eens gratis thuisbezorgd! Dus tel uit je winst. Alle onze producten vind je hier.

English
Liquid error (layout/theme line 167): Could not find asset snippets/easyorder.liquid