Crossmotor schoonmaken

Jouw crossmotor schoonmaken was nog nooit zo makkelijk! Wij hebben het ultieme pakket samengesteld om je crossmotor weer schoon te maken na een dagje door de prut te hebben gereden! 

Dankzij onze foamer kan je nagenoeg je complete crossmotor schoonmaken. Maak korte metten met modder, vet en vuil! Of je nu een glimmende motor hebt, matte lak, veel kunststof of juist alles van metaal. 

Hoe? Dat hebben we hieronder in 6 stappen uitgelegd! 

Crossmotor schoonmaken in een paar stappen

Vul de foamer met water en de motorfiets reiniger. Doe 1 liter water in de foamer met 100 tot 250 ml motorfiets reiniger.  

Schudt de foamer een klein beetje en zet deze daarna op druk door even te pompen. Hierna ben je klaar om je motor in het schuim te zetten! 

Voordat je begint moet je eerst je crossmotor goed afspoelen met water, hierdoor zorg je ervoor dat je al het losse vuil en zand wegspoelt. Wel zo makkelijk en hiermee voorkom je dat je later krassen maakt op je lak.

Spuit je motor vol met schuim en zorg dat deze maximaal 5 minuten nat blijft, je mag direct beginnen met sponsen of borstelen als je maar zorgt dat het schuim niet indroogt.  

In de schoonmaak geldt de regel, hoe langer het schoonmaakmiddel kan inwerken op het oppervlakte, hoe makkelijker je het oppervlakte kan schoonmaken. 

De motorfiets reiniger maakt het vuil week en zorgt dat het los komt te zitten, hier heeft het wel eventjes de tijd voor nodig. Natuurlijk is dit ook weer afhankelijk van hoe vuil het oppervlakte is en hoe sterk de dosering is. 

Poets tijdens het inwerken van het schuim al het vuil los. Het doel is om alles aan te raken met een spons, doek of borstel. Je kan eventueel wat schuim spuiten op de spons of borstel voordat je begint met poetsen. Hou ook in de gaten dat het schuim niet indroogt op je motor. 

Als alles is aangeraakt met een spons kan je je motor afspoelen met water. 

De motorfiets reiniger heeft het vuil week gemaakt, met de spons heb je het vuil los gepoetst en nu is het doel om alles goed af te voeren met water. We willen tenslotte niet dat een mix van vuil en schoonmaakmiddel weer opdroogt op je motor. Het afspoelen kan je het beste doen met een tuinslang of gieter. De hogedruk reiniger raden we af omdat je dan ook tussen stekkers kan komen, of bijvoorbeeld lagers stuk kan spuiten bij je wielen of balhoofd. 

Nu al het vuil is afgevoerd is het de bedoeling dat we de motor streeploos laten drogen. In kraanwater zitten metalen, kalk en mineralen. Als dit opdroogt op je motor krijg je hier lelijke druppels en strepen van. Wanneer we de motor drogen met de P.U. poetsdoek zorg je ervoor dat je het laatste beetje vuil en water meeneemt waardoor je een perfect resultaat heb! 

Speciaal om je crossmotor schoon te maken hebben extra handige borstels. 

English
Liquid error (layout/theme line 167): Could not find asset snippets/easyorder.liquid